Mesilased valmistavad ja hoiustavad mett kärjekannudes. Kui mesi valmis, kaanetavad mesilased kannu. Kaane valmistavad mesilased vahast, taruvaigust ja õietolmust. Selleks, et mesi oleks kaitstud bakterite eest, lisavad mesilased kaanetise alumisele poolele mitmeid bioaktiivseid aineid, mille hulgas on tuvastatud üle viie erineva antibiootikumi. Antibiootikumi valmistavad mesilased igal aastal erineva, vältides resistentsuse teket.
Et mett kärjekannudest kätte saada, eemaldab mesinik kärjekannudelt kaanetise ja see koguneb töö käigus vastavasse kogumisnõusse.

Kärjekaanetise närimine aitavat ära hoida ja ravida põletikulisi protsesse nii suus, kurgus kui seedetraktis.
Võtta paar korda päevas lusikatäis kaanetist ja närida 2 - 5 minutit, et sülg jõuaks bioaktiivsed ained lahustada. Koos leivatükiga närides lahustub suus ka vaha ja selle võib alla neelata. Vaha ise seedetraktis ei imendu ja väljudes loomulikku teed pidi võtab kaasa rasvlahustuvaid jääkaineid. 

Loe veel http://www.remedyway.ee/blog/karjekaanetis/#.Wb7QaZRRXqA

tagasi mee avalehele