Maasikas on C-vitamiini rohkem kui apelsinis. 100 grammis maasikates on C-vitamiini 60-80 mg. C-vitamiin säilib sügavkülmutatult päris hästi. 0,2 liitris maasikates on sama palju kiudaineid kui rukkileivaviilus. Maasikas sisaldab rikkalikult fenooliühendeid, mis toetavad organismi kaitsemehhanisme, toimivad antioksüdantidena ning takistavad kahjulike bakterite kasvu.

Kodu lähedal kasvanud maasikate aroomi ja maitset ei saa võrreld kaugelt tooduga. Kaugemalt toodud maasikad on sageli korjatud pooltoorelt ning seismisel ja transportimisel järelküpsenuna kaotanud suure osa C vitamiinist ja suhkrutest. Meil küpsevad maasikad täisküpseteks põllul, pika päeva tingimustes ja põhjarannikul ka jahedamas kliimas, mis aeglustab küpsemist ja annab aega fotosünteesis suhkrute moodustumiseks. Maasika viljade valmimine langeb meil valgete ööde aega, kui päike paistab peaaegu ööpäevaringselt See loob maasikate maitse ja aroomi kujunemiseks erakordselt head tingimused. Müüme maasikaid siuliselt põllu kõrvalt ja ei pea valima kasvatamiseks transpordikindlaid, kauasäilivaid sorte.  Saame kasvatada heamaitselisi sorte ja korjata neid täisküpsuses.
Meie igasse ilmakaarde avatud põldudel kasvavad maasikad paremates tingimustes kui koduaias, kus mingi aja päevast varjab päikese paratamatult mõni hoone või puu.

Strawberry crape shortcake1.JPG